Distributieriem vervangen

Distributieriem of distributiesnaar vervangen

 


logo_BOVAG_fcHet op tijd vervangen van de distributieriem is belangrijk en onderdeel van het onderhoud van de auto. De distributieriem zorgt oa voor de aandrijving van de nokkenas. Deze zorgt op zijn beurt voor het openen en sluiten van de kleppen van de motor.

 

Waarom is het belangrijk de distributieriem te vervangen?

De distributieriem is meestal een van kunststof vervaardigde getande riem. Bij het gebruik van de auto slijt de riem. Daar komt bij dat als de auto weinig rijdt, de distributieriem uitdroogt en veroudert. Bij sommige automerken moet de riem al na enkele jaren vervangen worden, ongeacht de kilometerstand van de auto.

Afhankelijk van het automerk staat de vervanging van de distributieriem vanaf 70.000 km op het onderhoudsschema. Het op tijd vervangen is heel belangrijk.

Waarom moet de distributieriem vervangen worden?

Bij ernstige slijtage (inwerking van olie, vet en stof, lang gebuik) kan de distributiesnaar een paar tanden verspringen of zelfs knappen tijdens het rijden. Als de distributieriem van een draaiende motor verspringt of breekt, kan de schade aan de motor enorm zijn. Het is dus zaak om de distributieriem op tijd (volgens voorschrift van de fabrikant) te laten vervangen. Bij de vervanging worden tevens de spanrollen en bijbehorende onderdelen vervangen.

Autobedrijf Van der Zande kan de distributieriem van uw auto voor u vervangen. Onze monteurs hebben de kennis in huis om voor ieder merk de distributieriem te vervangen.

Wilt u weten wat de kosten van een nieuwe distributieriem zijn, neem dan contact met ons op.

AFSPRAAK MAKEN

Share to Facebook
Share to Google Plus